Kuda ići na ljetovanje?

Doba „kiselih krastavaca“. Tako novinari nazivaju ljeto, vrijeme godišnjih odmora, kada se većina građana barem pokušava malo opustiti. Ipak novine treba ispuniti nekakvim sadržajem. Političkih aktivnosti relativno je malo, gospodarske ionako nisu posebno živahne, pa o čemu onda pisati? Tko za inat novine se najbolje prodaju upravo ljeti, kada služe kao razbibriga i (ili) zaštita od sunca na plaži.

Postoji zato nekoliko tema koje se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna je nezaobilazna – „Gdje poznati ljetuju?“. Pod poznate nedvojbeno spadaju i političari. Ovi pri izboru lokacija ljetnog odmora moraju biti osobito oprezni. Posebno treba izbjegavati luksuzna ili barem kao takva proglašena odredišta.

Mjesto ljetovanja je bilo važno predizborno pitanje u kampanji za predsjednika SAD-a prošle 2012. U trenutcima kada bi se republikanski kandidat Mitt Romney pred biračima našao u stisci iskoristio bi jedno, čarobnu pitanje „Uostalom, znate li gdje ljetuje predsjednik Obama? U Martha`s Vineyard!“. Sljedećeg trena raspoloženja birača bilo bi na njegovoj strani.

Martha's Vineyard

Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard je otok nasuprot obale Massachusettsa, poznat kao ljetovalište najbogatijih Amerikanaca. Upravo takvo odredište za odmor, u doba gospodarske krize, izabrao je američki predsjednik! Pri tome su troškovi predsjednika i njegove pratnje bili vrlo veliki. Prvo su svi bili transportirani avionom, pa helikopterom. Samo za njihove potrebe na otoku su instalirane i dvije posebne stanice za mobilnu telefoniju.

U usporedbi s time rasprava o ljetovalištu potpredsjednika vlade Republike Hrvatske Ranka Ostojića izgleda smiješno. Da li je Ostojić na Braču ili je na Bjelolasici? Prava tema za „kisele krastavce“.

Ovaj unos je objavljen u Mediji i politika i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Kuda ići na ljetovanje?

  1. Povratni ping: Ljetovanje | Marin Knezovic

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.