Spotovi snimani u Novom Zagrebu (2.dio)

Ovaj post (koji je nastavak posta Spotovi snimani u Novom Zagrebu 1) počinjem spotom Majki za pjesmu “Mene ne zanima” s albuma “Vrijeme je da se krene” iz 1996. Spot je sniman u Sopotu, u nedovršenoj zgradi današnje Porezne uprave. Dugo vremena je na uglu Turinine i ulice Viktora Kovačevića stajala prazna parcela. 90-tih godina 20. st. jedna je građevinska tvrtka tu počela graditi svoju upravnu zgradu. Brzo je izgrađena armirano-betonska konstrukcija ali se s radovima ubrzo potom i stalo. Zgrada, karakterističnog ovalnog oblika i s velikom kupolom, dovršena je kao sjedište Porezne uprave za grad Zagreb.

Majke sviraju u utrobi nedovršenog objekta i na njegovoj impozantnoj kupoli. Važnu ulogu ima i neboder u ulici Viktora Kovačića na balkonima kojega su pojavljuju “stanari”.

Lokacije spota na google maps

U novozagrebačkom naselju Središće Urban & 4 snimili su spot za pjesmu “Mala Truba” s albuma “Žena dijete” iz 1998. Urban je “doživio nesreću” na sjevernom kraju Stonske ulice. Spot je sniman prije nego što je izgrađen novi dio naselja sa zapadne strane iste ulice. U jednom trenutku vide se i neboderi iz Sopota, iz ulice Viktora Kovačića koji se pojavljuju i u prethodno spomenutom spotu “Majki”.

Lokacija spota na google maps

U Novom Zagrebu spotove ne snimaju samo žestoki rokeri. Tako je spot za svoju pop pjesmicu s hip-hop ambicijama “Ja neću biti kao druge” Ivana Kindl snimila u pothodniku između Utrine i Zapruđa (vezuje Barčev trg u Utrini i Meštrovićev trg u Zapruđu ispod Avenije Dubrovnik). Kada je spot snimljen pothodnik je bio netom obnovljen.

Lokacija spota na google maps

Ovaj unos je objavljen u Moje sitnice i označen sa , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.