Zašto ne bi glasali za Milana Bandića?

Po anketama Milan Bandić ponovo stoji dobro. Istraživanja javnog mnijenja predviđaju mu još jedan mandat. Sve to usprkos činjenici da se afere aktualnog zagrebačkog gradonačelnika i dalje gomilaju, da je Zagrebački holding iz dana u dan u sve lošijem stanju, da njegovi jeftini politički poeni i otvorena samovolja nerviraju veliki dio medijske javnosti.

Milan Bandić

To se objašnjava činjenicom da i naše biračko tijelo, pa i ono u Zagrebu, nije nešto naročito. Pretežno je slabije obrazovano, siromašno, starije dobi… Ah, ti niži slojevi. Zakon im daje pravo glasa premda niti znaju niti žele racionalno razmišljati. Lista Milana Bandića za Skupštinu grada Zagreba pokazuje da je problem puno dublji i zamršeniji.

Lista, toliko puta medijski denunciranog zagrebačkog gradonačelnika, puna je „stupova društva“. Sveučilišni profesori, akademici, doktori znanosti, istaknuti antifašisti, bivši ministri, branitelji, olimpijci, predstavnici nacionalnih manjina… Ako takvi ljudi podržavaju Milana Bandića zašto bi oko toga imao dvojbe radnik iz Kozari Boka ili Sesveta?

Problem nije u trgovkinjama u Konzumu, vozačima ZET-a, zaštitarima Sokol Marića, problem je, kao i uvijek, u eliti. Ako uglednim liječnicima na smetaju stotine, doduše ne procesuiranih, kaznenih prijava zašto bi smetale bakici iz susjedstva?

Elita koja nema razvijen sustav vrijednosti izvor je svih nevolja.

Ovaj unos je objavljen u Lokalna politika, Politika i ideologija i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.