Zajednička sramota

Navodno bi se trebalo veseliti kada susjedu crkne krava. Nisam siguran. Kada se tako nešto dogodi sumnja zbog moguće zaraze pada na cijelo selo. Takav je i slučaj s dolaskom navodne znanstvenice, a zapravo američke desničarske aktivistkinje Judith Reisman, u manje više prikrivenoj režiji HDZ-a.

Judith Reisman

Judith Reisman

Dosadašnji nastupi navedene gospođe u Hrvatskoj izazivaju podsmijeh i zgražanje. Zbog toga su zahtjevi za njihovim zabranama histerični i neopravdani. Malo koga gospođa Reisman svojom argumentacijom može uvjeriti u ispravnost stavova koje zastupa. Ova vremešna Amerikanka više podsjeća na pseudoznanstvenike i čarobnjake koji se pojavljuju u emisiji „Na rubu znanosti“ Krešimira Mišaka, malo ušminkanoj verziji Malnarove „Noćne more“.

Problem je što se gospođa Reisman veže za ime najveće oporbene stranke koja je najdulje upravljala Hrvatskom u razdoblju od sjecanja nezavisnosti. Time se ne kompromitira samo HDZ nego se još više podcrtava jedna šarlatanska i krajnje prizemna, vulgarna crta u hrvatskoj politici. Kao da nisu dovoljni nastupi zastupnika HDSSB-a na saborskim zasjedanjima.

Tako je politička podrška gospođi Reisman zajednička sramota koja dodatno podriva povjerenje javnosti u parlamentarni, višestranački sustav.

Ovaj unos je objavljen u Mediji i politika, Politika i ideologija i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.