Uzurpacija zemljišta u Dugavama

Poštovani gospodine Gradonačelniče,

na sjeverozapadnom dijelu novozagrebačkog naselja Dugave posječena  mala šuma. Privatna osoba došla je na parcele u vlaništvu Grada Zagreba i u pola bijela dana posjekla pedesetak stabala i devastirala više od 3500 kvadratnih metara parkovne površine.

Ta privatna soba je potom oko navedenog područja podigla ogradu i postavila nekoliko jačih momaka u uskim crnim majcama i obrijanih glava da sprečavaju umirovljenika, djecu i ostale stanovnike Dugava da se služe javnom površinom kojom su prolazili desetljećima.

Kako se to moglo dogoditi?

Dogodilo se uz potporu Vaših službenika gospodine Gradonačelniča. Premda Grad vodi spor pred Građanskim općinskim sudom u Zagrebu protiv osoba koji pokušavaju uzurpirati navedeno gradsko zemljište i premda je Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb istok još 15. rujna 2011. dopisom upozorilo sva nadležna tijela Gradske uprave na pokušaj uzurpacije gradske imovine od strane privatnih osoba, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne prostore i promet, Sektor za ceste izdalo je izvjesnom gospodinu Damiru Alavanji 5. lipnja 2012. rješenje klase UP/I-340-01/12-017 o izvedbi privremenog kolnog priključka kojim mu je omogućilo rušenje na desetke stabala i neizravno mu priznalo pravo na zemljište koju mu taj isti Grad na drugoj strani osporava. Tako su i policija i komunalni redari mogli samo nemoćno gledati kako se ruše ogromna stabla i uništava javni gradski prostor. Grad je de facto uzurpatoru stavio sjekiru u ruke.

Poštovani gospodine Gradonačelniče hoće li zbog toga netko u gradskoj upravi odgovarati?

Ovaj unos je objavljen u Zastupničko pitanje i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.