Gradonačelniče, kršite li zakon o osobnim podacima?

Poštovani gospodine gradonačelniče (Milane Bandiću),

kao dio nužnog smanjivanja socijalnih prava koji su imali naši umirovljenici obavljena je i njihova revizija koja je zagrebačke umirovljenike koštala nemalih napora i živaca prvenstveno zbog čekanja u dugim redovima za navodno neophodne dokumente.

Na kraju tog mučnog procesa, ovih dana tisuće zagrebačkih umirovljenika dobivaju pisma kojima ih se obavještava da ona prava koja su i do sada koristili mogu koristiti i dalje. U tome nema ničeg spornog da navedena obavijest nema oblik klasičnog predizbornog letka punog samohvale potpisanog od Vas osobno.

Osim što se pokazali zavidan smisao za ironiju govoreći o modernizaciji ZET-a kao o velikom uspjehu, na žalost bojim se kako ste prekršili i neke zakonske odredbe, a posebno one Zakona o zaštiti osobnih podataka. Po članku 6. navedenog zakona osobni podaci se mogu skupljati samo i sključivo u svrhu koja je izričito navedena, a to sigurno nije bilo ničije reklamiranje. Deseci tisuća građana ne bi smjeli stajati u redovima kako bi im netko mogao slati više ili manje prikriveni promičbeni materijal.

Osim što je korištenje evidencija javnih službi u reklamne svrhe opasan presedan ono iziskuje i ne male materijalne troškove. Navedena pisma prati i kampanja istih vizualnih i sličnih sadržajnih obilježja putem plakata. Zato bih vas molio da me izvjestite koliki su troškovi slanja pisama i cijele navedene kampanje?

Ovaj unos je objavljen u Zastupničko pitanje i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.