Iz mraka krčme

Gostionica, birtija, kafić oduvijek su bili za političare važna mjesta. Važne odluke se ne donose, u pravilu, na formalnim sastancima nego na neslužbenim susretima. Ovi se pak mahom događaju po gostionicama. Ljudi kada malo (ili više) popiju postaju otvoreniji, padaju socijalne prepreke, počinju pričati ono što zaista misle.

Ipak, da li je krčma sretno mjesto za slanje političkih poruka? Bratija za stolom koja se baš nabubala mesine i ovu zalila alkoholom nije slika koju bi i jedna politika mogla poželjeti. Ionako javnost previše često doživljava političare kao dokone krkane. Zato je slika Milanovića i pajdaša u birtiji totalni promašaj.

Tekstovi uz sliku su od drugorazredne važnosti. Medijska se poruka se u daleko većoj mjeri posreduje slikom. A u slučaju Zokija i družbe javnosti ih može doživjeti samo kao skupinu prestarjelih mladića koji su se našli u nekom mračnom bircuzu. I ti bi vodili državu?

Na žalost Zoran Milanović i birtije nisu sretna priča. Sjetite se intervjua Davora Butkovića s Milanovićem uz konzumiranje nekih gastronomskih perverzija ili računa iz restorana u Dubrovniku. I onda se netko sjeti podgrijavati priču o predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića slikama društva iz oštarije.

Uz ovakve suradnike Milanoviću ne trebaju neprijatelji.

Ovaj unos je objavljen u Mediji i politika i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Iz mraka krčme

  1. Božidar Rauch napisao:

    Konačno si shvatio da grupacija u bircu ne nosi ništa dobro,konstruktivno i kvalitetno za naše društvo.Društvo iz birca koje je crpilo ,isisavalo finacijska sredstva iz stranke i naravno osiromašilo je do kraja,tako da stranka grca u dugovima i bori se za svoj opstanak i djelatnika ,koji u stranci profesionalno rade za svoju plaču.U stranci ima još onih koji su aktivni ,a u prijašnja vremena isisavali nemilosrdno iz stranke sve što god su mogli,potvrđujuči fakture koje nisu imale nikakvu osnovu za naplatu,(sredstva koje se nisu namjenski koristila) a nastoje biti politički aktivni i bitni za ovu stranku, naravno koliko će im rukovodstvo stranke dozvoliti.Što radi državna revizija ?.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.