Za šaku jagoda

Znam, znam, uvijek može biti gore. Usprkos tome uvijek se iznenadite kada se suočite s tom činjenicom. Ako ste mislili kako za hrvatsku politiku nema gore stvari od HDZ-a i SDP-a grdno ste se prevarili. “Živi zid” je novo dno našeg političkog života. Bizarna mješavina podrške tzv. šatorašima, uživanja marihuane, omalovažavanja prava žena, tiskanja novca, obožavanja Putinove Rusije i naravno bezgraničnog ekshibicionizma.

Zato tragikomična “afera jagode” odlično ocrtava profil nove, vrle hrvatske politike. “Živi zid” je odlučio podijeliti dvije tone jagoda ispred zgrade Narodne banke Hrvatske, pazi sad, u znak protesta zbog novčane politike te središnje hrvatske financijske ustanove. WTF!!! Dakle – imamo problem emisije kuna s jedne strane i friške jagode s druge. Dugo sam pokušao ustanoviti moguću vezu. Nije išlo.

Svi bi htjeli imati više para u džepu. Najlakši je način da se to učini je tiskanje novih banknota. Ljudi vole jesti jagode. Ajmo ljudima dijeliti jagode. Sve ćemo to pomiješati i servirati. To je sukus politike “Živog zida”.

I da, dečki su obukli skupa odijela. Sav marketing im je profesionalno odrađen. Iz iskustva znam da sve to jako puno košta. Očigledno nove hrvatske pravednike netko futra ne malim novcem. To je primijetio i gospodin koji je uzalud pored predslike živozidaškog besplatnog raja pokušao prodati proizvode rada svojih ruku. Naravno, tip je proglašen hadezeovcem.
Hoće li se birači prodati za mjericu jagoda? Ne bi bilo prvi put.

Ovaj unos je objavljen u Politika i ideologija i označen sa , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Za šaku jagoda

  1. Božidar Rauch napisao:

    Dijeljenje jagoda blago rečeno je POPULIZAM.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.