Naknada za umanjenu vrijednost nekretnina

Pitanje od prije dvije godine (postavljeno 25. 4. 2012.) no ponovno aktualno.

Poštovani gospodine Gradonačelniče,

na osnovu dosadašnje Odluke o utvrđivanju naknade za zbrinjavanje otpada i o određivanju granica područja za umanjenu vrijednost nekretnina vlasnicima zemljišta u blizini odlagališta Prudinec Jakuševec isplaćeno je do 1. travnja 2012. 90 milijuna kao naknada za umanjenu vrijednost nekretnina. Pri tome, na kraju tog razdoblja, nije uopće jasno da li je Jakuševec saniran ili nije.

Kako se radi o znatnoj sumi novca, za koju bi ste mogli kupiti primjerice hektar građevinskog zemljišta u Donjem gradu ili više od pola hektara građevinskog prostora na Pantovčaku, zanima me za koliku površinu je Grad isplatio tolika sredstva, a da pritom nije postao vlasnik ni djelića tih površina?

Ovaj unos je objavljen u Zastupničko pitanje. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Naknada za umanjenu vrijednost nekretnina

  1. Božidar napisao:

    Ako je odlagalište smeća nedaleko centra grada ,po tome bi i centar grada trebao dobiti naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina. U čemu je problem ?

  2. Novi Zagreb ljeti od smrada ne može otvoriti prozore! Dugave, Sloboština, Utrine, Travno,Sopot, Siget….Odlagalište nije sanirano i prava je ekološka bomba. Nema otplinjavanja, a biološki uređaj za pročišćavanje po uzoru na ljubljanski- nije dovršen! Pripremala se spalionica koja nije napravljena! Treba li još što reći?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.