Zatvorska koalicija

Posjet zatvoreniku u zatvoru poseban je izraz kršćanskog milosrđa. O tome govori i sam Krist u Evanđelju po Mateju (gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni. Matej 25,36). Tako je ovih dana i Željka Markić posjetila jednog zatvorenika.

To bi bio svake hvale vrijedan potez kada bi se radilo o nastojanju da se utamničeniku pruži duhovna i moralna potpora. Ništa od toga. Gospođa Markić je pohodila osuđenika ne kako bi mu dala potporu nego kako bi potporu od njega dobila. Željka Markić je posjetila Branimira Glavaša kako bi s njime dogovorila široku desnu koaliciju u koju bi ušao i HDZ i koja bi potom preuzela vlast u Hrvatskoj.

Potrebno je podsjetiti kako Branimir Glavaš nije u zatvoru zbog toga što je munio nekoj babi novčanik u tramvaju. Glavaš je osuđen zato što je tijekom Domovinskog rata u Osijeku naredio sebi podređenim vojnicima da privedu nekoliko srpskih civila i potom ih muče. Jedan od njih je bio prisiljen da popije sumpornu kiselinu (iz akumulatora). Čovjek je potom je umro. Glavaš je isto tako osuđen i zato što su vojnici pod njegovim zapovjedništvom uhićivali civile, vezivali ih i potom ubijali na obalama Drave. Teški grijesi.

Kao osoba koja katoličku vjeru živi svim svojim bićem naravno da se gospođa Markić ne smije okrenuti od grešnika ma kakav ovaj bio. Trebala bi mu pomoći da se suoči sa svojom krivnjom i kroz to doživi duhovni preobražaj. Ništa od toga. Za Željku Markić Glavaš, takav kakav je, predstavlja poželjnog političkog partnera. Da li i političkog uzora? Da li će u tijekom duhovnih vježbi na Šipanu biti meditirano i o slučajevima „Selotejp“ i „Garaža“?

HDSSB dokle god je Branimir Glavaš na njegovom čelu nije nikakva benigna regionalna stranka. To bi morali dobro zapamtiti i neki iz SDP-a. Da li nam baš trebaju promijene Ustava uz pomoć (ovakvog) HDSSB-a?

Bilo je dosta povike na neslužbeni naziv koalicije koja je trenutno na vlasti – Kukuriku koalicija. Nazvana po restoranu mnogi su smatrali da će taj naziv izazivati podsmjeh. Usprkos tome većina medija, pa i samih koalicijskih partnera, danas ga je prihvatila. Veliko okupljanje desnice pod vodstvom Željke Markić začeto je u zatvoru. Da li će potencijalnu veliku desnu koaliciju mediji nazvati „zatvorskom koalicijom“?

Uspjeh referenduma o braku gospođa Markić i društvo proslavili su šampanjcem s jagodama. Neka desno društvo pije što hoće, samo neka nas ne časti tekućinom iz akumulatora.

Ovaj unos je objavljen u Politika i ideologija i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Zatvorska koalicija

  1. Nevenka Zemunik napisao:

    Marine, potpuno ste u pravu!

  2. Božidar napisao:

    MARINE SLAŽEM SE . ČEMU INAČE SLUŽI KOALICIJA ? DA LI DA SE DOĐE U POZICIJU VLASTI ILI DA SE GRAĐANIMA POBOLJŠA STANDARD ? OVIH DVADESET I VIŠE GODINA NISAM OSJETIO NITI VIDIO NEKE POZITIVNE POMAKE SA NASLOVA KVALITETE ŽIVOTA .OSIM ŠTO SMO DOBILI NEKE VRLO KVALITETNE TAJKUNE I KRIMINALNU PRIVATIZACIJU.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.