Ti si moja čokolada

Politikom se bave ozbiljne, stroge i obrazovane osobe. Točnije, politikom su se nekada bavile ozbiljne, stroge i obrazovane osobe. Politika u Hrvatskoj, a bojim se i izvan nje, postaje sve više neozbiljna, djetinjasta. Što drugo reći kada se zastupnici u Saboru ponašaju poput nediscipliniranih derišta u nižim razredima osnovne škole. Samo da podsjetim, ovi navodno odlučuju o sudbini našeg naroda i naše zemlje.

Poglupljivanje i infantilizacija politike svoj su prirodni medij našli na društvenim mrežama, u zagrljaju s brigama tinejdžerica i pothvatima plastičnih kirurga na tijelima posvuduša i starleta. Postovi naših političara omiljeno su štivo nemaštovitih medijskih udarnika i to uglavnom kako bi postali predmetima poruge. Na tom su području zastupnik Živog zida Ivan Pernar i zastupnik SDP-a Gordan Maras postigli sumnjivu slavu.

Tu i tamo poneko uspije svojim postom i poentirati, poput Arsena Bauka, ali to su rijetki petci. Usprkos sumnjivoj koristi od postova na društvenim mrežama od njih se ne ustežu ni predsjednici političkih stranaka. Njihovu komunikaciju na društvenim mrežama u pravilu vode za to posebno plaćeni pojedinci ili čak agencije za odnose s javnošću. Usprkos tome ni u tim slučajevima promašaji nisu rijetki.

Zadnji takav bio je post na Facebooku predsjednika SDP-a Hrvatske u jeku krize oko Agrokora. Slika u postu, koji navodno predstavlja poziv da se kupovinom domaćih proizvoda pomogne domicilnim proizvođačima koji su pogođeni poslovnim teškoćama Agrokora, jednostavno je težak promašaj. Na fotografiji se Bernardić smješka, vezan sigurnosnim pojasom za automobilsko sjedalo mašući Krašovom čokoladom. Što je to? Nova reklama za „Seku i bracu“? Tisućama ljudi u Hrvatskoj prijeti kratkoročno skroman Uskrs, a dugoročno im je ugrožena osnova opstanka, a SDP se ceri mašući čokoladom. Pokraj ovakvih „stručnjaka“ za odnose s javnošću i društvene mreže SDP-u neprijatelji i politički suparnici nisu potrebni.

Pa čovjek bi očekivao da će ovaj postupak naići na odobravanje barem u Krašu ali – ne. Besplatnu reklamu je prokuristica Kraša Marica Vidaković ne samo odbila nego se i obrušila na SDP zbog kašnjenja njegove reakcije na teškoće Agrokora i s tim u vezi njegovih opskrbljivača. Tako je poslije Predsjednici (i s tim u vezi “slatkog” susreta Plenković – Vučić) čokolada izazvala neugodnosti i Bernardiću. Manje čokolade našim političarima?

SDP ispada ciničan i neozbiljan. Djetinjarija, infantilizacija politike u punoj brzini. Plitko i površno čemu se još osamdesetih ismijavali beogradski „Idoli“ svojom pjesmom, pa o čemu drugom, nego o čokoladi.

 

Ovaj unos je objavljen u Politika i ideologija i označen sa , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Ti si moja čokolada

  1. Jeanne d'Arc napisao:

    A jesemu….sad sam se do bola nasmijala…

  2. Jeanne d'Arc napisao:

    Nasmijala sam se do bola!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.