Cijena zakupa na Trgu bana Josipa Jelačića

Poštovani gospodine gradonačelniče,

prvo bih Vam se zahvalio na odgovoru na moje zastupničko pitanje o cijeni najma prostora na Trgu bana Josipa Jelačića i okolnim lokacijama kao i o zakupcima tih prostora. Pitanje sam postavio u svibnju 2012., odgovor je došao prije nekoliko dana. Malo smo pričekali no bitno je da je na pitanje odgovoreno.

Moje je današnje pitanje vezano upravo za taj Vaš odgovor. U njemu su navedeni najmoprimci i cijene najma prostora na Trgu bana Josipa Jelačića od studenog 2010. do srpnja 2012. Pri tome posebnu pozornost privlače cijene najma prostora na središnjem gradskom trgu. Zanimljivo je da su cijene najma kvadratnog metra u samom srcu Grada pet do čak šezdeset puta veće kada se prostor iznajmljuje za prodaju knjiga naspram cijene za ugostiteljsku djelatnost, pri tome prvenstveno mislim na najam koji je tvrtka „Novi dvor“ plaćala za svoj već čuveni šator.

Ispada da Grad u svome srcu preferira prodaju jeftinog alkohola naspram obrazovanja ili kulture. Čini se da su nam draži pijani nego načitani sugrađani.

Poštovani gospodine Gradonačelniče možete li nam objasniti kako je došlo do takve velike razlike u cijeni najma prostora između onih koji nude kulturne i onih koji nude gostioničarske sadržaje?

Ovaj unos je objavljen u Lokalna politika, Zastupničko pitanje i označen sa , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Cijena zakupa na Trgu bana Josipa Jelačića

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.