„Jedva smo vas dočekali!“

Duje Bonacci, glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u samo je nekoliko dana postao sinonim za činovnika ulizicu i političkog konvertita. Prije i nego što je nova vlast zamijenila staru, Duje je našao vremena za ogovaranje svojih (do jučer) nadređenih i dodvoravanje novim gospodarima.

Duje Bonacci

Pri tome se ponaša samo kao još jedan pregrijani „piarovac“ koji u odnosima s javnošću vidi os oko koje se okreće cijeli svijet. Duje će sve srediti samo ako se i nove gazde na njega oslone. Najbolje bi bilo da novi ministar uopće prestane misliti. Duje ionako to radi bolje.

Sve me to podsjetilo na iskustvo jednog mog prijatelja iz Velike Gorice. On je lokalni esdepeovac i sjeća se reakcija gradske administracije kada je prije desetak godina SDP-e došao na vlast u ovom gradu u okolici Zagreba. Novo vodstvo grada velikogorički činovnici su dočekali s „oduševljenjem“. Reakcije su bile tipa: „Jedva smo vas dočekali. Dosta nam je bilo ovih lopova. Oduvijek sam vas simpatizirao.“ i sl.

To je bilo ugodno za slušati. Premda se mahom radilo o kadrovima koje je postavioHDZ, svi su uglavnom ostali na svojim pozicijama. Kada se HDZ vratio na čelo Velike Gorice ti su isti činovnici s još većim oduševljenjem dočekali Ivana Šukera i njegovu ekipu.

Ministarstva vrve birokratima koji će uvjeravati nove šefove da su bili u HDZ-u samo zato što su „morali“. Oni stariji će iz prašine izvlačiti partijske knjižice i pričati kako su bili uz HDZ samo zato da ga podrivaju iznutra. Da li će te priče upaliti? Hoće. Ma koliko se branili od toga svi volimo dodvoravanje. U početku vam je ulizica dosadnjaković i poltron ali kada vam se dovoljno duboko „uvuče“, postaje sasvim simpatičan momak.

Simpatičan poput Duje Bonaccia?

Ovaj unos je objavljen u Lokalna politika i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.